Miejsce

Restauracja Góra Smaku powstała z myślą o stworzeniu kuchni lekkiej, pachnącej i kolorowej, nietradycyjnej, ale korzystającej z lokalnych zasobów. Propagujemy zdrowy styl życia i zgodny z porami roku, w myśl idei slow life, slow food, która doskonale wpisuje się w atmosferę przepięknych Bieszczad i ludzi je zamieszkujących. Na mapie Bieszczadów restauracja jest jedyną kuchnią, która ma w pełni roślinne menu. Sukces naszej kuchni polega na zdrowym odżywianiu i na gotowaniu z użyciem ziół, plonów rolników z Podkarpacia i Lubelszczyzny, leśnego runa – dary tutejszych lasów – jagód i grzybów. W menu korzystamy też z wyrobów nabiałowych – serów kozich i owczych. Przygotowujemy napary z lokalnych ziół – macierzanki, melisy, mięty, mniszka rosnących na łąkach i w ogródku. W ten sposób kuchnia Góra Smaku tworzy regionalną kuchnię, bazującą na roślinności tutaj występującej.

W Bieszczady, do Góry Smaku od samego początku trafiali ciekawi ludzie. Ci miłośnicy świata, podróżnicy przywieźli w swoich plecakach nowe smaki i pomysły na dania pyszne i odżywcze. Uwielbiamy wspólnie gotować i dzielić się tymi pysznościami z Wami – drodzy Goście. Dziękujemy, że wielokrotnie daliście nam odczuć wdzięczność za roślinne jedzenie. Nawet nie wyobrażaliśmy sobie, że odbiór może być tak pozytywny. Obecnie chcemy rozwijać naszą wiedzę o odżywianiu, zdrowiu aby jeszcze lepiej przygotowywać dla Was posiłki.